пятница, 27 октября 2017 г.

                                          У нас на вулиці Купала
    У Куманівцях вже стало традицією святкувати  Івана  Купала. Так і цього року на театралізоване масове свято, яке підготували учасники народної творчості сільського будинку культури завітало чимало людей не лише жителі села, а й з навколишніх сіл: Крупина, Березни, Ольгіно, Залісся  та Нової Синяви.


                                                                                                                                        
 Бурхливими аплодисментами зустрічали глядачі Купайла і Купайлоньку, Лісовика та Лісовичку, які принесли в дарунок цілющі трави та зілля, Літо із братами місяцями , які пригощали усіх вишнями, черешнями, пиріжками та пампушками, Весну, Купальську Ніч та Сонечко, які розіграли з глядачами святкову вікторину. Урожай  подякував всім людям за роботу, Весні - за рясні дощі, Літу – за щедре тепло,  благословив на гарний урожай,  пригостив усіх запашним короваєм із куманівецької пшениці. Дівчата віночках  прикрашали квітами та стрічками  купальське дерево Мареноньку , кругом неї водили хороводи і  співали купальських пісень.


    Протягом свята проводилися ігри та конкурси серед молоді та дорослих:  конкурс «На найкращий вінок», «Хто швидше  вип’є  пиво»,хто швидше подолає дистанцію із перепонами, перетягування канату.
      Усі учасники конкурсних змагань були нагороджені  призами, від  спонсорів : директора ФГ «Велес Арс» Лисого Олександра Олександровича, голови ТОВ «Арамазд» Ткачук Андрія Васильсьвича   та приватних  підприємців  Смоляної  Аліни  Володимирівни, Каньоси Ніни Миколаївни, Марущак  Петра Дмитровича.
    Усі присутні могли поласувати смачною юшкою  із риби, яку зварили Володимир Пугач та Олена Мельник.
    Протягом вечора лунали Купальські пісні у виконанні Народного аматорського фольклорного ансамблю «Перевесло».  Дитячий танцювальний  колектив «Дивограй» потішив глядачів танцювальними композиціями. У виконанні солістів Софії Семенчук, Дарини Кухар, Надії Лясової та Валентини Багрій прозвучали українські народні пісні.
   Не обійшлось і на святі без відьом, які хотіли зірвати свято, прикинувшись добрими феями та  поява  Водяника налякала відьом, він розкусив їх задум і хотів скарати :  спалити на вогнищі, або перетворити їх на зелених жаб.  Водяний вітав присутніх і окропив водою , бажаючи усім достатку  у домі, злагоди у сім’ях та щасливої долі всім молодим парам.
      Купайло і Купайлонька запросили на свято і Вогневика , який запалив купальське вогнище,. побажали , щоб купальська ніч принесла оновлення, очищення від хвороб, дала заряд бадьорості, нові сили для праці, а коханим любов та згоду та запросили усіх до ставка  на традиційне пускання купальських вінків.
  Жителі села Куманівці щиро дякують  депутату Верховної ради Петру Юрчишину та депутату Обласної  ради Миколі Юрчишину  за встановлення  на святі безкоштовного «Батуту» для дітей, на якому протягом цілого дня  діти досхочу позабавилися.


     

Комментариев нет:

Отправить комментарий