пятница, 26 августа 2016 г.

                           РІЗНОБАРВНА  МОЯ  УКРАЇНА
    Територіальна громада села Куманівці разом із територіальною громадою села Соколова, з нагоди 25 – ї річниці Незалежності України, взяли участь у виставці народних умільців «Щедра господа»  яка проходила у місті Хмільник.
     У світлиці, представлені домашня випічка майстринь села Куманівці : коровай спечений  Бублик Ганною Іванівною, домашні запашні хліби від Тулінової Галини Францівни, смачні струдлі та вареники  господині Титули Раїси Василівни, пампушки із часником  спечені Трофимишиною Олександрою Фадєєвною, налисники з Вишнями та  узвар – Околодько Тетяна Василівна.
     В українській господі представлені пожитки старовини :глиняні горшки, глечики,  стародавній посуд, вишиті килими та доріжки. Любували око вишиванні рушники у господі майстринь села Соколова та наволочки вишивальниць Тетяни Кухар та Ганни Пугач села Куманівці.
   Із запашним хлібом та короваєм привітали делегацію гостей районної влади та білоруську делегацію, сільські голови територіальних громад с. Куманівці Андрій Петрович Титула та с.Соколова Ніна Володимирівна. Колективи художньої самодіяльності  співали  українські народні пісні та танцювали запальні українські польки.

     Після  Народний аматорський фольклорний колектив «Перевесло» взяв участь у святковому концерті, який проходив у Районному Будинку культури.


Комментариев нет:

Отправить комментарий