пятница, 24 октября 2014 г.

«Вогненне слово Кобзаря».
                   
      21 жовтня  бібліотека спільно із сільським Будинком культури та школою  провели  літературно – музичний  ранок   присвячений 200 річчю від дня народження Т.Г.Шевченка . Святково прибрана зала; вишитий портрет поета, виставка книжок  «Безсмертної слави  поет», та книжок про Т.Г.Шевченка, картини до творів Кобзаря, вишиті рушники. Кожному народові Бог дав величну постать, котра була б проявом його душі, його зорею. В українців такою постаттю є Тарас Шевченко – Велетень духу, український Мойсей, Пророк,  Батько, Кобзар… Такими словами розпочала ранок бібліотекар сільської бібліотеки Т.Кухар.
Ведучі - Василь Синельников та Тетяна Слободянюк  читали сценарій у якому пов’язали  життя Т.Г.Шевченка  із подіями, які відбуваються сьогодні в Україні.
    Учні  декламували вірші Т.Г.Шевченка «Світе ясний…» -  Ю.Карпінська,
«І досі сниться…»  - Д.Кухар. Малого Тараса  зіграв Іван Лясовий, а Оксану – Ірина  Свічкар.
Учні 9 класу  підготували для присутніх уривок із поеми Т.Г.Шевченка «Катерина» , Катерину  зіграла Анастасія Кухар, «Народні бувальщини про Т.Г.Шевченка» читав директор СБК – В. Кухар.
    Прозвучали  твори на слова Т.Г.Шевченка : «Зоре моя вечірняя» - виконала учениця 7 класу  Наталія Лясова, «По діброві вітер віє» виконали учні 6 класу.
   Учителька української мови та літератури – Кравчук Ніна Кирилівна розповіла присутнім  про мало відомі факти із життя та творчості Т.Г.Шевченка.
      …. Ми щиро вдячні  всім за увагу. Нехай гордий український дух великого Кобзаря перебуває завжди з нами! Нехай вогонь його слова запалює  в наших душах Віру, Надію, Любов до рідної землі і свого народу, такими  словами бібліотекар закінчила літературно – музичний ранок.









Комментариев нет:

Отправить комментарий