четверг, 27 сентября 2018 г.


                     «Зелене Купало  в літо упало»
     
   Щороку так і цього року із купальськими піснями, веселими жартами, конкурсами та концертною програмою у селі Куманівцях проходить театралізоване масове свято Івана Купала де учасники драматичного гуртка сільського будинку культури у кустюмах казкових героїв Купайла і Купайлоньки, Лісовика та Лісовички. Водиника, Русалок, Вогневика, Урожаю із місяцями вітають громаду села із святом даруючи при цьому  цілющі трави, запашний коровай та пампушки з медом. 
     

    Цього року Народний аматорський фольклорний ансамбль «Перевесло»  був запрошений на свято Івана Купала до Києва. Театралізоване дійство відбулося у селі Пирогово у національному музеї  архітектури під відкритим небом.


   Відвідувачі  свята мали змогу побувати на екскурсії та побачити пам’ятки архітектури старовини різних районів України, та навчитися плести вінки. На свято з’їхалися фольклорні колективи із різних куточків України, які водили хороводи , співали пісень та брали участь у купальських іграх. У виконанні ансамблю прозвучали купальські пісні «Ой Петре, Павле, Іване», «Ой загачу я терном річку» та українські народні «Сюди туди льон», «Ой на горі та сухі дуби» Усіх відвідувачів організатори свята частували смачним кулішем.




Комментариев нет:

Отправить комментарий