суббота, 28 июля 2018 г.


                                      Живий вогонь єднає Україну 
     Територіальна громада села Куманівці взяла участь в Міжнародному фестивалі етнічної музики та культури «Живий вогонь», який проходив у м. Хмільнику.
      Світлицю прикрашали  вишиті рушники, полотняні сорочки, коври, які вишивали майстрині вишивальниці села Куманівці та тернові хустки. На столі красувалися спечений у печі хліб, який спекла Занюк Валентина, коровай, пиріжки та струдлі, вареники із вишнями та картоплі, запечена риба та курка, деруни,  узвар…

   З хлібом, короваєм   та веселою піснею зустрічали шановних гостей першого заступника вінницької обласної райдержадміністрації Андрія Гижка та обласного депутата, нашого земляка, заступника голови облдержадміністрації Олександра Крученюка, голову хмільницької райдержадміністрації Євгенія Буткевича та голову районної ради Зою Бонсевич - сільський голова Андрій Титула та бібліотекар с. Куманівці Тетяна Кухар.


  На  сцені громаду представляв народний аматорський фольклорний ансамбль «Перевесло» Куманівецького сільського Будинку культури,  у його виконанні прозвучали купальські пісні «Ой Петре, Павле, Іване»,
 «Ой загачу я терном річку»,  «Заплету віночок».
 
    За участь у фестивалі, який проходив під гаслом «Єднається Україна» ансамбль був нагороджений дипломом  управління культури  і мистецтв Вінницької обласної державної адміністрації  Вінницького обласного центру народної творчості. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий