вторник, 16 февраля 2016 г.

                 Свято зі сльозами на очах.
       Минають дні, проходять роки, але в пам’яті людській назавжди залишаються спогади про трагічні  і героїчні  сторінки українського народу, які, ми нащадки, повинні з почуттям глибокої шани та поваги нести у своєму серці.
   З нагоди дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 27 – ї річниці виведення Радянських військ із республіки Афганістан у сільському Будинку культури   проведено виховний – патріотичний захід       «Час і досі не загоїв рану – цей одвічний біль Афганістану».
     На вечір були запрошені односельчани воїни – афганці, їх батьки та сімї, сільський голова А.П.Титула, кореспондент районної газети  «Життєві  обрії» - Алла Корнієнко.
Із вступним словом до присутніх у залі звернулися ведучі: Анна Слободянюк, та Яна Титула, сільський голова привітав ветеранів квітами та подякував за мужність та героїзм, побажав міцного здоров’я,  довгих років життя, миру і достатку.
  Учасники художньої самодіяльності підготували  концертну програму. Зі сцени линули пісні у виконанні солістів: Дарини Кухар «Мальви», «Мамо не плач», Наталі Лясової  «Свіча», Ольги Карпінської  « Слава», Івана Лясового «Молитва за  Україну», Володимира Кухара  «Под  взрив і шум гранат».
  Непрохану  сльозу, у глядачів,  викликали  прочитані  вірші Світланою Марценюк «Пам'ять» -  А.Якименко, та Анною Слободянюк «Балада про афганця» -  І.Житника.
 Щирі слова подяки за радість і сльози, за пісню і ласку, за їх дітей, які вони народили , виховали, віддали свою любов і ніжність, пролунали  на адресу батьків воїнів -  афганців. Для них прозвучали пісні у виконанні
 Народного  аматорського  фольклорного  колективу  «Перевесло»  - «Бажаємо щастя»,  вокальний жіночий колектив «Горлиця»  подарував пісню із репертуару Р.Киричеко «До маминих очей». «Грає сонце» прозвучала   у виконанні молодіжного вокального колективу.
    Продовжуючи вечір, ведучі, висловили гордість та  щиру подяку  односельцям,  учасникам  бойових дій на Сході України, які сьогодні віддають найдорожче – своє життя :  Петру Карінському,  Дмитру Слободянюку,  Едуарду Колодію, Володимиру Пугачу, Миколі Огороднику. На підтримку їх прозвучали твори «Гіркі полини» у виконанні родинного дуету Володимира та Дарини Кухар,  власний вірш «Патріоти України»  прочитала Ірина Свічкар.
   Бурхливі аплодисменти у глядачів викликали дитячий танцювальний колектив, який виконав танцювальну композицію «По дорозі жук». Та український танець, у виконанні старшого танцювального колективу.
   Веселий настрій у глядачів підняли дитячі дуети Софії Семенчук та Катерини Святенко, їх пісенька «До сонця до неба», Олександра Багрія та Богдана Лисого які виконали пісню «Барви рідної землі»,  родинний  дует Катерина та Андрій Святенки виконали «Веселеньку пісеньку».
   Із радістю та зі сльозами на очах, біля двох годин проходив святковий концерт.
  Колишній воїн -  афганець, Чорний Анатолій Тимофійович  у своєму виступі подякував  громаді села, художньому колективу за  підтримку, пам'ять , повагу, гарні слова вдячності  направлену на їх адресу.
    Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих наших земляків, воїнів-інтернаціоналістів, які  не повернулися живими до батьківських осель в нашому районі. Воїнів - інтернаціоналістів, які  пішли в небуття уже після війни –  серед яких  і наш односельчанин Титула Віктор Іванович. Та всіх загиблих у зоні АТО.
    На закінчення концерту усі учасники художньої самодіяльності виконали пісню із репертуару  М.Поплавського «Україна» - соліст В.Кухар.
    У фойє сільського Будинку культури розкрито виставку «Пам'ять буде жити у віках» де глядачам представлені  фото – документи  про страшні події, які відбувалися у Афганістані та  автобіографічні відомості про героїв  хмільницького району  та рідного села, які пройшли цю війну.
   






                          

Комментариев нет:

Отправить комментарий