среда, 27 февраля 2019 г.


      Афганістан – то біль і смуток, чиєсь обірване життя…
   З нагоди дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та  30 – ої річниці виведення військ з  Афганістану працівники Куманівецького  закладу культури проведено низку заходів.
 У сільській бібліотеці розкрито інформаційно – тематичну виставку «Афганістан -  мій біль, моя пекуча рана»
                             
    Бібліотекар провела із учнями  урок патріотичного виховання «Афганістан вчив, карав, випробував». На завершення заходу читачі бібліотеки могли ознайомитися із представленими на виставці матеріалами про ті часи холодної і жорстокої війни.
   Проведено святковий концерт – пам'ять   «Далекий у часі, близький у пам’яті біль Афганістану». На свято запрошені односельці – афганці.  Із вступним словом до присутніх у залі звернулися ведучі: Анна Слободянюк, та Яна Титула


  Cільський голова   Титула Андрій Петрович привітав ветеранів  Афганської війни квітами та подякував за мужність та героїзм, побажав міцного здоров’я,  довгих років життя, миру і достатку. Оголосив хвилину мовчання. Вшанувавши хвилиною мовчання пам'ять загиблих на війні, усі присутні занурились в атмосферу патріотичної музики, яку підготували учасники художньої самодіяльності сільського Будинку культури.
     
          Усі присутні у залі мали змогу переглянути   презентацію «Спогади  батьків  воїнів Афганської війни», яку підготувала бібліотекар Тетяна Кухар. На адресу батьків воїнів – афганців  зі щирими словами подяки за їх радість і сльози, за пісню і ласку, за їх дітей, які вони   народили , виховали, віддали свою любов і ніжність звернулися  ведучі свята.
  
     Для батьків  прозвучали пісні у виконанні   Народного  аматорського  фольклорного  колективу  «Мамина калина»,  вокальний жіночий колектив подарував  пісню «Батьківська хата», дитячий танцювальний колектив «Дивограй» виконав танцювальну композицію українського тагнцю. У виконанні Івана Лясового прозвучала  пісня  «Я тебе ненавиджу війна».
    

Комментариев нет:

Отправить комментарий