вторник, 1 декабря 2015 г.

                              «Горить свіча… А, може, то душа?..»
   Саме під такою назвою у Куманівецькій  ЗОШ  І- ІІ ст., школа  спільно із бібліотекою та сільським Будинком культури  провели  виховний   захід  вшанування світлої пам’яті  безневинно  замучених голодом  та політичними   репресіями  людей.
        Запаливши свічі пам’яті , учні читали вірші, ведучі  бібліотекар Т.Кухар  та  учениця 9 класу Анастасія  Бонсевич  зачитали  присутнім  історичні факти та цифри загиблих під час голодомору 1932 – 1933рр.,  а також спогади односельчан – старожилів  про  події  голодних   років   на терені  села.
         На захід було запрошено сільського голову Андрія Петровича Титулу, який звернувся до присутніх  та оголосив хвилину мовчання. Та  учительку – пенсіонера  Кравчук  Ніну  Кирилівну, яка розповіла свої спогади про  голодні роки. На закінчення свого виступу  Ніна Кирилівна побажала  усім присутнім , щоб ті страшні  роки  ніхто  ніколи не  пережив, миру на землі та хліба на столі. На заході представлений перегляд  літератури   М.Дороша «Запланований мор», «Плач білого янгола», Червоні покоси», а також  « Національна книга пам’яті жертв голодомору 1932 – 33рр», «Голод 33».
    «Літію» за загиблими  проспівали  півчі церкви  Київського патріархату.

    У сільській бібліотеці  розкрита книжкова виставка «Здригається від спогадів душа», біля якої сільський бібліотекар провела із учнями бесіду « жнива скорботи».






Комментариев нет:

Отправить комментарий