среда, 13 мая 2015 г.


  Мітинг  присвячений дню  пам’яті та примирення   та 70 – ї річниці Перемоги  над нацизмом у Європі.
  
8 травня біля пам’ятника загиблим  воїнам в роки Великої Вітчизняної війни. пройшов  урочистий  мітинг,  під гаслом  «Вічна слава героям».
Мітинг відкрила  В.о. сільського голови Багрій Ф.Л. поминальну панахиду за упокій загиблих провів священик української  православної церкви Київського патріархату  Отець Олександр  підчас панахиди ведучі –  А.Карпінська, Ю.Колодій читали списки загиблих односельчан, які не повернулися із війн, а також списки ветеранів, які повернулися після війни додому, але уже померлі.
   Учні школи читали вірші.
   Ветеран – Генадій Петрович Мусій привітав всіх присутніх зі святом.
    Із вітальним словом до односельчан звернулася і голова ветеранської організації Н.К.Кравчук.
   На мітинг був запрошений учасник АТО - Карпінський Петро Петрович, який у своєму виступі привітав односельців та побажав  мирного неба над головою.
         Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих .
  Під звучання пісні «Степом» відбулося покладання квітів до пам’ятника загиблим  воїнам та до стели «Вклонімося вдові фронтовика.
       Присутні на мітингу  прочитали спільну молитву за Україну та Гімн України.

По закінченню, делегація на чолі з виконуюча обов’язки сільського голови Багрій Ф.Л. та головою ветеранської організації Н.К.Кравчук, відвідали  ветеранів  Великої  Вітчизняної  війни -  Мусія Генадія Петровича, Червінського Володимира Мартиновича, привітали зі святом та вручили грошову допомогу від  директора ФГ «Дар – 5» О.О. Гончаренка та продукти від ПП. -  Цися С. та Марущака П.Д.




Комментариев нет:

Отправить комментарий