пятница, 23 января 2015 г.

   « Соборна мати – Україна  одна на всіх  як  оберіг».    

22 січня  до Дня Соборності України  бібліотека спільно із сільським Будинком культури та школою провели  виховні заходи  із  громадою села.
 У  сільській   бібліотеці  розкрито книжкову виставку
                       «Україна моя, благодатна земля».
У сільській школі проведено бібліотечний урок на патріотичну  тему
                              «Україна єдина країна».
 Мету заходу   у вступному  слові  розповіла  бібліотекар  сільської  бібліотекар  Т.І.Кухар. Під  козацький марш учні  внесли державний прапор України. Ведучі Анна Слободянюк та Анастасія Бонсевич  розповідали про державні символи України -  прапор, герб,  та гімн.   Учителька історії Марія Василівна  Семенчук розповіла присутнім про події, які відбулися  22 січня  на майдані Незалежності у Києві . Діти зачитали  імена  загиблих  героїв  небесної  сотні. На їх честь  запалили поминальну свічу,  та їх пам'ять  вшанували хвилиною мовчання.  На закінчення   усі  заспівали гімн України.

      У сільському Будинку культури проведено літературно – музичний ранок «Ми єдині і по духу, і по крові».  Ведучі Дарина Кухар та Ольга Карпінська  у сценарії  пов’язали  долю України із  подіями майдану та сьогоднішніми подіями на Сході.      Учасники колективу художнього читання  декламували вірші про Україну: Л.Костенко, М.Сингаївського, М.Адаменка, В.Симоненка, П. Перебейніса. Вокальний жіночий колектив виконав твори «Моя Україна» на сл.. Ю.Рибчинського, муз.Ніколо, «На Україні» на сл. І муз. М. Янченка.  Пісня  «Над широким Дніпром» на сл.. і муз. П.Сівченка  прозвучала у виконані солістки Д.Кухар.   Пам’яті героїв небесної сотні  солістка Тетяна Семенчук виконала пісню  «Мамо не плач», директор СБК пісню «Не спи моя рідна земля».  Сільський голова  у своєму виступі закликав людей не бути байдужими до людської біди,  та пом’янути у сіх загиблих,  які полягли смертю хоробрих на майдані та на сході України хвилиною мовчання.



Комментариев нет:

Отправить комментарий